Cum de a reduce greutatea perfect

Greutatea Ta Este Importantă. În ultimii ani a devenit clar că greutatea este o problemă importantă de sănătate. Unii oameni care au nevoie să piardă în greutate pentru sănătatea lor nu o recunosc, în timp ce alții care nu au nevoie să piardă în greutate vor să devină mai subțiri din motive cosmetice. Înțelegem că, în anumite privințe, greutatea dvs. este diferită de, de exemplu, nivelul colesterolului sau tensiunea arterială, deoarece nu puteți vedea care sunt acestea uitându-vă la cineva.

Mulți pacienți au avut furnizori de servicii medicale care au abordat greutatea lor într-o manieră mai puțin sensibilă sau utilă. Este posibil ca unii pacienți să fi avut întâlniri de îngrijire a sănătății în care s-au simțit blamați, dar nu au ajutat. Gestionarea cu succes a greutății este o provocare pe termen lung.

Stabiliți obiectivele corecte

Greutatea poate afecta stima de sine a unei persoane. Excesul de greutate este foarte vizibil și evocă unele reacții puternice, oricât de nedrept, de la alte persoane și de la persoanele care poartă excesul de greutate.

Cantitatea de pierdere în greutate necesară pentru a vă îmbunătăți sănătatea poate fi mult mai mică decât doriți să pierdeți, atunci când luați în considerare modul în care vă evaluați greutatea.

Cercetările au arătat că sănătatea dumneavoastră poate fi mult îmbunătățită printr-o pierdere de 5-10% din greutatea inițială. Asta nu înseamnă că trebuie să vă opriți acolo, dar înseamnă că un obiectiv inițial de a pierde 5-10% din greutatea inițială este atât realist, cât și valoros.

Comportamente care vă vor ajuta să pierdeți în greutate și să o mențineți. Stabilirea obiectivelor corecte este un prim pas important. Majoritatea oamenilor care încearcă să piardă în greutate se concentrează doar pe un singur scop: pierderea în greutate. Cu toate acestea, zonele cele mai productive pe care să se concentreze sunt modificările dietetice și ale activității fizice care vor duce la schimbarea greutății pe termen lung. Managerii de greutate de succes sunt cei care selectează două sau trei goluri la un moment dat, care sunt ușor de gestionat.

“Exercitarea mai mult” este un obiectiv mare, dar nu este specific. “Walk 5 mile în fiecare zi” este specific și măsurabil, dar este greu de realizat dacă sunteți doar la început? “Mers pe jos de 30 de minute în fiecare zi” este mai realizabil, dar ce se întâmplă dacă sunteți ținut la locul de muncă o zi și există o furtună în timpul de mers pe jos o altă zi? “Mers pe jos 30 de minute, 5 zile în fiecare săptămână” este specific, greu de realizat, și iertător. Pe scurt, un gol minunat!

Nimic Nu Reușește Ca Succesul

Modelarea este o tehnică comportamentală în care selectați o serie de obiective pe termen scurt care se apropie din ce în ce mai mult de obiectivul final (de exemplu, o reducere inițială a aportului de grăsimi de la 40% din calorii la 35% din calorii și mai târziu la 30%). Se bazează pe conceptul că “nimic nu reușește ca succesul.

“Modelarea folosește două principii comportamentale importante: (1) obiectivele consecutive care vă avansează în pași mici sunt cea mai bună modalitate de a ajunge la un punct îndepărtat; și (2) recompensele consecutive mențin efortul general revigorat.

O recompensă eficientă este ceva care este de dorit, în timp util și depinde de îndeplinirea obiectivului tău. Recompensele pe care le alegeți pot fi materiale (de exemplu, un film sau un CD cu muzică sau o plată pentru cumpărarea unui articol mai costisitor) sau un act de bunătate de sine (de exemplu, o după-amiază liberă de la serviciu sau doar o oră de liniște departe de familie). Recompensele mici frecvente, câștigate pentru îndeplinirea obiectivelor mai mici, sunt mai eficiente decât recompensele mai mari care necesită un efort lung și dificil.

Monitorizați-vă greutatea

În timp ce s-ar putea sau nu poate dori să te cântărească frecvent în timp ce pierde în greutate, monitorizarea regulată a greutății va fi esențială pentru a vă ajuta să vă mențineți greutatea mai mică. Când țineți o evidență a greutății dvs., un grafic poate fi mai informativ decât o listă a greutăților dvs.

Cu toate acestea, atunci când vă cântăriți și păstrați un grafic sau un tabel de greutate, amintiți-vă că dieta și exercițiile fizice de o zi nu vor avea un efect măsurabil asupra greutății dvs. a doua zi. Greutatea de astăzi nu este o măsură adevărată a cât de bine ați urmat programul dvs. ieri, deoarece greutatea apei corpului dvs. se va schimba de la o zi la alta, iar schimbările de apă sunt adesea rezultatul unor lucruri care nu au nimic de-a face cu eforturile dvs. de gestionare a greutății.

Controlul stimulului (cue) implică învățarea a ceea ce indicii sociale sau de mediu par să încurajeze mâncarea nedorită și apoi schimbarea acestor indicii. De exemplu, puteți afla din reflecție sau din înregistrări de auto-monitorizare că este mai probabil să mâncați prea mult în timp ce vă uitați la televizor sau ori de câte ori sunt expuse tratamente de către oala de cafea de la birou sau când sunteți în jurul unui anumit prieten.

S-ar putea apoi să încerce să schimbe situația, cum ar fi prin separarea de asociere dintre consumul de cue (nu mânca în timp ce uitam la televizor), evitarea sau eliminarea cue (las de cafea cameră imediat după turnarea cafea), sau schimbarea circumstanțele cue (plan pentru a satisface prietenul tău într-un nealimentare setare). În general, produsele alimentare vizibile și accesibile sunt adesea indicii pentru consumul neplanificat.

Schimbarea modului în care mâncați poate face mai ușor să mâncați mai puțin fără să vă simțiți lipsiți. Este nevoie de 15 sau mai multe minute pentru ca creierul dvs. să primească mesajul că ați fost hrănit. Mâncarea lentă te va ajuta să te simți mulțumit. Mâncarea multor legume și fructe te poate face să te simți mai plin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *