Diferitele tipuri de tratamente pentru cancerul de prostată

Diferitele tipuri de tratamente pentru cancerul de prostată

Prostata este o glandă masculină a cărei funcție principală este de a produce un fluid care intră în compoziția spermei. Este locul de dezvoltare a unuia dintre cele mai frecvente tipuri de cancer la om.Ce este prostate.Prostata este o glandă masculină care face parte din sistemul reproductiv masculin.Acesta este situat în pelvisul mic, chiar sub vezică și în fața rectului. Are forma și dimensiunea unui castan și cântărește 20-25 de grame.

Este accesibil direct pentru examenul clinic prin

Este accesibil direct pentru examenul clinic prinAtingere rectală.Format din patru lobi anterior, median, lateral, posterior, acest organ este mărginit pe fiecare parte de nervii erectili sau numite benzi, care sunt esențiale pentru erecție.Dezvoltarea și funcționarea acestuia încep la pubertate, sub dependența hormonilor sexuali masculine sau androgeni. Cel mai important dintre acești hormoni este testosteronul, care este produs în principal de testicule.Rolul principal al prostatei este de a produce lichid de prostată. Acest fluid, care reprezintă o treime din volumul spermei, joacă un rol în supraviețuirea, maturarea și mobilitatea spermei, produse de testicule.

Prostata poate avea, de asemenea, un efect indirect asupra funcției urinare. La intersecția tractului urinar și genital, acesta este într-adevăr traversat de sus în jos de uretra care provine de la baza vezicii urinare și care permite evacuarea urinei și a spermei. Prin urmare, o creștere a volumului său poate comprima tractul urinar.Ce este cancerul de prostate.Cancerul de prostată este o tumoare care progresează de obicei lent, din celulele din glanda prostatică care au devenit anormale.

În funcție de evoluția bolii, vorbim despre tumora localizate, atunci cand cancerul este limitat la prostate cancer avansat local, când tumora a început să atingă capsula prostatei și organele adiacente tumora cu implicarea ganglionilor limfatici, când ganglionii limfatici din regiunea prostatei sunt afectați cancer metastatic, atunci când sa extins la alte organe îndepărtate.Cancerul de prostată nu trebuie confundat cu adenomul hipertroficprostatic numit și adenomprostatic.

Această patologie ușoară este extrem de frecventă

Această patologie ușoară este extrem de frecventăLa bărbații cu vârsta peste cincizeci de ani, ceea ce duce la tulburări ale funcției urinare.Adenomul de prostată nu este o tumoare malignă și nu degenerează în cancer. În schimb, cele două boli pot coexista la același pacient.Prostata este o mică glandă în formă de castan, care ocupă un loc strategic în anatomia masculină. Acesta cântărește aproximativ 20 de grame la tineri și crește odată cu vârsta. Ea afectează urinarea și sexualitatea.Prostata este localizată sub vezică, în fața rectului.

Înconjoară uretra, canalul care îndepărtează urina din vezică. Produce secreții care permit spermei să rămână fertilizante până când se întâlnesc cu ovocitul. Dar asta nu este totul, prostata participă, de asemenea, la buna funcționare a ejaculării. Deoarece secrețiile de prostată sunt mai întâi stocate în veziculele seminale, apoi amestecate cu sperma înainte de a fi evacuate la momentul potrivit prin uretra.Printre problemele întâlnite frecvent de bărbați se numără adenomul de prostată și cancerul de prostată, care sunt două lucruri diferite.

Vorbim despre adenom atunci când partea centrală a glandei se umflă, apoi comprimă uretra care trece prin ea, deci probleme urinare.Cancerul de prostată, pe de altă parte, se dezvoltă mai degrabă din zona periferică a glandei. Este un cancer foarte, foarte lent.În cazul adenomului de prostată, cea mai comună tehnică este laserul. Dar în Bordeaux, se folosește o nouă metodă, un fel de ridicare a prostatei.

Această tehnică autorizată în franța din  are un avantaj

Această tehnică autorizată în franța din  are un avantajAcela de a nu provoca modificări ale ejaculării după intervenție.Cu această tehnică inovatoare, chirurgul trece exclusiv prin căi naturale. Prostata rămâne în vigoare și, prin urmare, toate funcțiile asociate prostatei sunt păstrate, în special ejacularea, care este de obicei deteriorată prin tehnici chirurgicale convenționale.Cu hiperplazia prostatică benignă, prostata interferează cu trecerea urinei, iar vezica devine iritabilă.

Scopul intervenției este, prin urmare, de a pune un implant în inima prostatei. Acest implant este capabil să comprime mecanic țesuturile fără a mutila prostata. În funcție de pacienți, sunt necesare două până la patru implanturi pentru a restabili un diametru al canalului uretrei suficient pentru trecerea urinei.Dacă primele rezultate ale acestei tehnici sunt încurajatoare, eficacitatea pe termen lung este încă puțin cunoscută.

Costul acestei tehnici este de 500 de euro pe implant, nerambursat de securitatea socială în acest moment.Tulburări de erecție și ejaculare, dificultăți în găsirea drumului spre orgasm, pierderea încrederii în sine.După operația de prostată ca parte a tratamentului cancerului, sexualitatea este întoarsă cu susul în jos. Medicamentele pot fi prescrise, dar soluțiile nu se termină acolo.

După o prostatectomie radicală îndepărtarea prostatei, există întotdeauna consecințe asupra vieții sexuale. În primul rând, nu mai există ejaculare. În al doilea rând, va exista întotdeauna un impact mai mult sau mai puțin semnificativ, mai mult sau mai puțin lung asupra calității erectile, spune dr.Marc Galiano, chirurg urologic.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *